Vendégváró Bács-Kiskun Egyesület

Bács-Kiskun megye
leaderleaderleader

Vendégváró Bács-Kiskun Egyesület


VÉDJEGY ( Napraforgós)


http://www.fatosz.eu/nemzeti+tanusito+vedjegy/tudnivalok+a+vedjegyrol/tudnivalok+a+vedjegyrol.html

Tudnivalók a Védjegyről

A Nemzeti Tanúsító Védjegy célja

A „falusi szálláshely napraforgóval ” védjegy a FATOSZ  által létrehozott és működtetett tanúsító védjegy, amelynek alapvető célja, hogy – összhangban az egyes szálláshelyek működtetéséről szóló 239/2009. Korm. rendeletben foglaltakkal – garanciát nyújtson a szálláshelyszolgáltatás-nyújtás minőségének a szakmai elvárásoknak megfelelő színvonalára. A védjegy tanúsítja, hogy a szolgáltatások minősítése előre meghatározott, a FATOSZ kezelésében az általa meghatározott szakmai szempontrendszere alapján történik.

A védjegy további célkitűzései:

-  A kiváló minőségű, és jelen működési szabályzatban rögzített minőségi követelményeknek megfelelő szálláshely-szolgáltatást nyújtó magánszemélyek/ vállalkozások  pozitív megkülönböztetése és kiemelése a fenti követelményeknek meg nem felelő szolgáltatókkal  szemben.
-  A tudatos fogyasztói (turista) magatartás elősegítése, a tájékozott fogyasztói döntés meghozatalának megkönnyítése.
-  A vállalkozások, szolgáltatók minőségfejlesztésre, magas színvonalú szolgáltatásnyújtásra valamint értékesítésre, fogyasztó (turista) orientált szemléletre történő ösztönzése.
-  A kitűzött célok elérése érdekében a védjegy program végrehajtása során mind a védjegyhasználat jogosultságát elnyerni kívánó vállalkozások és szolgáltatók, mind az állami és érdekvédelmi szervek, szervezetek tiszteletben kell, hogy tartsák az alábbi elveket:
-  A pályázati eljárásában, a védjegyhasználat során, a védjegyhasználat jogszerűségének ellenőrzése körében érvényesülnie kell a szakszerűség, függetlenség és a pártatlanság elvének.
-  Az előre rögzített szakmai szempontrendszer alapján a védjegyhasználat jogszerűségét és a minősítési kritériumok fennállását rendszeres időszaki ellenőrzés garantálja.
-  A védjegyhasználat jogát megszerző vállalkozások és szolgáltatók együttműködnek az ellenőrzést, felülvizsgálatot végző szervekkel, nem akadályozzák a használat ellenőrizhetőségét.
-  Valamennyi pályázó vállalja, hogy a rögzített követelmények be nem tartása, jogszabályellenes magatartás, jelen működési szabályzatba ütköző védjegyhasználat esetén a védjegyhasználat visszavonható.
-  Mind a védjegyhasználatra pályázat útján jogosultságot szerzett, mind a jogosultságot elvesztett szolgáltatók neve folyamatosan nyilvánosságra kerül.
-  Valamennyi pályázótól elvárt a minőség- és fogyasztó (turista) orientált szemlélet kialakítása.
A falusi szálláshely napraforgóval tanúsító védjegy jelen működési szabályzata megfelel valamennyi, a védjegyek és földrajzi árujelzők oltalmáról szóló 1997. évi XI. törvény 101. § (5) bekezdésében foglalt előírásnak.

Információk a falusi szálláshelyek "napraforgós " Nemzeti Tanúsító Védjegyéről

 

A "napraforgós" Nemzeti Tanúsító Védjegy hazánkban az egyetlen, egységesen elismert, országos minőségbiztosítási rendszer, melynek alapvető célja a falusi szálláshelyek osztályba sorolása. 

 Iránymutatók: Csatolt mellékletekben

 

 

Csatolmányok:
Szakosodas_Formanyomtatvany2013_03.doc (57 KByte)
vedjegy_palyazati_formanyomtatvany2015.doc (68 KByte)
Palyazati_Formanyomtatvanyhoz_szukseges_csatolt_dokumentumok (14 KByte)
Alapkovetelmenyek,Falusi_szallashelyek_minositesehez.pdf (105 KByte)
FATOSZ_2021.07.21._Nagyraforgos_Vedjegy_dijtabla.pdf (110 KByte)
Minositoi_Vedjegy_dijtabla_(_Vendegvaro_E.).docx (14 KByte)