Vendégváró Bács-Kiskun Egyesület

Bács-Kiskun megye
leaderleaderleader

Vendégváró Bács-Kiskun Egyesület


Bemutatkozás


Vendégváró Bács-Kiskun Egyesület

6524 Dávod, Petőfi Sándor u.7.

E-mail: bkkvendege@gmail.com

Levelezési cím: 6500 Baja, Erdész u.6

Telefon: +36 20 236 2714 ( Leisztner Klára, elnök helyettes)

 Pár szó Egyesületünkről:

Egyesületünk 1994-ben Baján alakult, majd 20 év után 2014 évében, céljaink érdekében Dávod községben létesítettünk telephelyet (Petőfi Sándor u.7.). Itt felújítási munkálatokkal, Többfunkciós Közösségi Szolgáltató Teret alakítottunk ki (TKSZT), melynek működtetését felvállaltuk. Fontos jelentőséget tulajdonít egyesületünk a hagyománytisztelet  és az idegenforgalom összefonódásának, mivel a vidék programjai elsősorban a különböző ősi mesterségek és természeti szépségek köré épülnek. Érdemeink között kiemelkedő a Baja és térsége TDM –Bajai Turisztikai Kft megalakulása (2013), melyben tulajdonosi részt vállaltunk (10%). Továbbra is a legfőbb célunk a helyi túrizmus fellendítése, tagjaink tevékenységünk által tudnak előre tervezni, közös akciókat kialakítani, növekedhet a bevételük. Bács-Kiskun megyében szervezetünk önállóan jogosult  a falusi szállások minősítésére („Napraforgós”Védjegyminősítés). Tevékenységünk kiterjed a megyében az idegenforgalmi szolgáltatók és ahhoz kapcsolódó szervezetek érdekképviselete. Egyesületünk több programmal is elérte, hogy ismertséget szerezzen megyei és Országos szinten is. Rendszeresen részt veszünk konferenciákon, jelen vagyunk falunapos rendezvényeken megye és ország szerte.

Mivel tagjai vagyunk a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetségének, mely kizárólag megyei egyesületekből áll fel, ezért tagjaink a Szövetséggel járó előnyöket is élvezhetik.

A jövőben szeretnénk elsősorban   a bajai kistérséget, de a megyét is erősíteni mintapéldával, segíteni munkánkkal, szakmai tapasztalatainkkal, kapcsolatainkkal. Működésünk pénzügyi vonalát, tagdíjból és pályázati lehetőségekből tartjuk fenn.

 

 

 

Csatolmányok:
Alapito_Tagjaink_1994.doc (25 KByte)
Egyesuleti__tagsag_elonyei.docx (28 KByte)
Vezetoseg_2020.09.26_tol.xlsx (12 KByte)
Vendegvaro_Bacs-Kiskun_Egyesulet_Alapszabaly.pdf (4.414 KByte)